Lausunnot

JEESUS-MARSSI 25v. TAMPEREELLA

Pastorien ja kristillisten järjestöjen johtajien lausuntoja vuosien varrelta:


Tämän päivän maailma tarvitsee kristittyjen yhteistä esiinmarssia Jeesus-lipun alla. Yhdessä voimme tehdä enemmän!
Kaarina Villa, pastori, Tampereen Adventtiseurakunta


Jeesus-marssi tekee Jumala rakkauden tunnetuksi. Siinä rakkaus saa kasvot, kädet ja suun.
Jori Brander, pastori, Tampereen Metodistiseurakunta


Uskovien yhteinen tapa siunata ja rukoilla oman kaupungin puolesta.
Terhi Ranta-Ojala, pastori, Tampere Vineyard -seurakunta


Jeesus-marssilla on hyvä toteuttaa Tampereen ev.lut. seurakuntien tunnuslausetta ”reilusti kristitty”. Oman kokemukseni mukaan marssia katujen laidoilla seuraavien ihmisten kasvoista paistaa hämmästys, uteliaisuus ja kunnioitus, negatiivista palautetta on tullut todella vähän. Jeesus-marssin soisi olevan entistä enemmän kristittyjen yhteinen ponnistus ja ykseyden osoitus.
Juhani Räsänen, Hervannan seurakunnan kirkkoherra, Tampereen seurakuntayhtymä


Jeesus marssi on tärkeimmän ytimessä, kristityt yhdessä rukoillen viemässä ilosanomaa kaupungin kaduilla!
Merja Lehtinen, Kansan raamattuseura KRS, Tampere


Jeesus-marssilla on kaksi pääasiallista tarkoitusta. Ensiksikin se todistaa Jumalan rakkaudesta ihmisille. Se omalta osaltaan pyrkii julistamaan sovituksen ja anteeksiantamuksen sanomaa. Toiseksi se on osoitus kristittyjen keskinäisestä rakkkaudesta ja yhteydestä.Se kerää kristityt ensimmäisen uskontunnustuksen alle, joka on yksinkertaisesti: Jeesus on Herra.
Matti Himanka, pastori, Raamattu Puhuu seurakunta


Jos olemme yksimielisiä siitä, että Jeesus on synnin, kuoleman ja perkeleen voittaja, meidän yhteinen tehtävämme on antaa todistus Jeesuksesta. Te tulette olemaan minun todistajiani (Apt. 1:8).
Lasse Jussila, piirijohtaja, Hämeen ev.lut. kansanlähetys


Jeesus itse on käskenyt meitä olemaan yhtä. ”Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Niin tulee heidänkin olla yhtä meidän kanssamme, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut.” (Joh. 17:21). Se, että tulemme yhteen eri seurakunnista ja kristillisistä järjestöistä ja tunnustamme julkisesti, että uskomme yhteen Herraan, Jeesukseen Kristukseen, on valtava todistus ihmisille Jumalan olemassaolosta ja voimasta. Meillä ei ole varaa jättää ketään ulkopuolelle eikä itse jättäytyä ulkopuolelle. Tarvitsemme toinen toisiamme, jotta MAAILMA USKOISI. Tervetuloa mukaan Jeesus-marssille!
Piia Nurmela, toimitusjohtaja, Tampereen NNKY


Jeesus-marssi demonstroi Kristuksen ruumiin yhteyttä ja on rukoustapahtuma joka tunnustaa: Me tarvitsemme Jeesusta.
Jaakko Ahvenainen, Jeesus-marssi Tampere ry pj., Tampereen helluntaiseurakunta


Jeesus-marssi ei suuntaudu ketään vastaan! Marssimme ihmisen puolesta, tämän kaupungin puolesta ja maamme puolesta pyytäen rukouksissamme: Jeesus -siunaa maatamme – siunaa kaupunkiamme!
Mika Piirto, Jeesus-marssi Tampere ry perustaja, Pirkkalan ev.lut. seurakunta


Jeesus-marssi kokoaa kaikki kristity kertomaan julkisesti, että Jeesus elää ja vaikuttaa keskellämme tässä ajassa ilman rajoituksia. Tule mukaan!
Jukka Hammarén, srk:n johtaja, Palatsiseurakunta


TKrT on useina vuosina saanut antaa panoksensa Jeesus-marssiin rakentamalla radiolaitteet. Yhteinen puuhastelu radiolaitteiden parissa sopii hyvin Jeesus-marssin kristittyjä yhdistävään luonteeseen. Teekkaripiireissä vappu on suuri juhla, joten silloin on hienoa olla myös kristittyinä esillä.
Teemu Lahtinen, TKrT


Kristus yhdistää! Inhimillisesti katsottuna meillä on paljon raja-aitoja ja erottavia asioita. Mutta kun Kristus yhdistää meidät, siitä syntyy ilo ja tämä ilo näkyy Jeesus-marssissa.

Lauri Salminen, kirkkoherra, Nokia ev.lut.srk


Jokainen ihminen on tarkoitettu ja luotu ikuiseen elämään Jumalan kanssa. Monikaan ei tunnu tietävän, että tuo elämä saadaan nimenomaan Jeesuksen kautta. Haluan olla marssilla mukana, jotta Jeesus ei pääsisi unohtumaan nykyajan ihmisten mielistä. Jeesus-marssi näyttää suuntaa Hänen luokseen ja ikuiseen elämään.
Mika Vehkasaari, pastori, Nokian helluntaiseurakunta


Jeesus-marssi rohkaisee meitä uskovia! Jeesus-marssi kertoo, että meitä on paljon! Jeesus- marssi menee sinne, missä ihmiset ovat, ihmisten keskelle! Jeesus-marssi yhdistää uskovia! Jeesus-marssi kirkastaa JEESUS -nimeä!
Kari Mikkonen, kappalainen, Kangasalan ev.lut. srk


Kevät on hienoa aikaa, kun luonto ja ihmiset heräävät pitkän pimeän jälkeen eloon. Kristitytuskovat tulevat myös esiin omista seurakunnistaan. Jeesus-marssi vappuna on hieno todistus ulospäin. Maailma näkee, että rakastamme toisiamme ja meillä on yhdessä jotain suurta ja arvokasta annettavaa. Maailma näkee, että me rakastamme Jeesusta, emmekä häpeä tuoda sitä esille.
Pertti Lehmuskoski, pastori, Kangasalan Helluntaiseurakunta


Raamattu puhuu siitä, että ei ole helppoa uskoa Jumalaan – tämä näkyy nykyajassa enstistä selvemmin. Vaatii erityistä rohkeutta tunnustaa uskoaan. Jeesus-marssi on osoitus siitä, että Jumala ei ole kuollut. Nykyajan ihminen tarvitsee Hänen rakkauttaan. Erityisesti sydämelläni ovat nuoret aikuiset.
Mikko Oikarinen, kirkkoherra, Lempäälän ev.lut. srk


Jeesuksen toiminta oli aina julkista ja hän oli aina siellä, missä ihmiset olivat. Tähän samanlaiseen toimintatapaan Jeesus-marssi tarjoaa mainion mahdollisuuden.

Pentti Kapanen, pastori, Lempäälän helluntaiseurakunta


Johtajien lausunnot – Jeesus-päivä 10.6.2000:

Vapaakirkko: kirkkokunnan johtaja Jorma Kuusinen
Olen ajatellut ensi vuoden teemaa; Riemuvuosi 2000 ja toivon vuosi. Siinä on kaksi vahvaa sanaa riemu ja toivo.  Näissä sanoissa sykkii koko evankeliumin ilosanoma. Niistä kumpuaa yhteinen uskomme yli kirkkokuntarajojen. Onkohan yhtään kirkkokuntaa joka ei voisi liittyä marssijoiden rivistöön näiden tunnusten alla?  Ei varmasti.

 Helsingin Saalemseurakunta: johtaja Klaus Korhonen
”Sen tähden  onkin Jumala hänet korkealle korottanut  ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman” (Fil. 2:9). Kristus-nimen ainutlaatuisuus on halki vuosisatojen innoittanut ja yhdistänyt kristittyjä. Varmasti mitään muuta nimeä ei ole häväisty ja pilkattu  niin paljon kuin Jeesuksen nimeä.  Mutta mitään nimeä ei tänä päivänä niin rakasteta kuin Jeesuksen nimeä. Mikään nimi ei yhdistä  hyvin erilaisia ihmisiä  samalla tavalla kuin Jeesus-nimi. Iloitsemme siitä, että saamme vuosituhannen vaihtuessa olla julistamassa tätä nimeä ja tunnustautumassa sen varaan.

Ortodoksinen kirkko: Metropoliitta Leo
Toivon, että Jeesus-marssi voisi olla tässä maassa ensimmäinen tapahtuma, jossa kukaan ei torju ketään. Odotan ensi vuodesta armon, toivon ja anteeksiannon vuotta ja pysyvää muutosta. Nyt on viimein aika jättää luutuneet asenteet ja aloittaa uusi aikakausi. Me emme halua sulkea erilaisia kristillisiä tahoja pois ja toivomme ettei suomalaisessa ekumeniassa ole tahoja, jotka haluavat sulkea vanhat kirkot  pois yhteisestä todistuksesta.

Adventtikirkko: johtaja Pekka Pohjola
Pidän Jeesus-marssia tärkeänä siksi, että se on kristittyjen yhteinen todistus uskosta Vapahtajaan, joka on meidät lunastanut ja joka on luvannut tulla takaisin. Jeesus-marssissa korostuu ykseys ja erilaisuus. Kun  kykenemme näkemään metsän puilta,  näemme että erilaisuudesta huolimatta uskon kunnioittamien luo yhteyden.

Tampereen hiippakunta: piispa Juha Pihkala
Tervetuloa Tampereelle riemuvuoden helluntai-aatoksi. Se on hyvä päivä marssia yhdessä, antaa monimuotoinen todistus yhden Kristuksen armosta. Marssi voi olla vahva osoitus siitä, että me tahdomme yhteyttä, toivomme ja rukoilemme sitä, koska se on myös Vapahtajan tahto. Rukoilemme tuolle tapahtumalle Jumalan suurta siunausta.

KRS: toiminnanjohtaja Riitta Aaltonen
Kun kristittyinä rukoilemme yhdessä ja annamme yhdessä myönteisen todistuksen siitä, että Jeesus Kristus elää, voimme kutsua yhteyteen niitä, jotka ovat yhteydestä osattomia.

Kansanlähetys: pääsihteeri Timo Rämä
Voidaksemme rakentaa aitoa yhteyttä kristityllä on  oltava selkeä kuva itsestään. Rakentavan yhteyden syntyminen ei voi perustua opin vähättelyyn tai opista piittaamattomuuteen. Mitä selkeämpi hengellinen ja opillinen identiteettini on, sitä avoimemmin ja ennen kaikkea vakavammin voin luoda yhteyksiä muihin kristittyihin. Erehdymme, kun luulemme erilaisten tunnusten olevan sellaisia asioita, jotka estävät kristittyjen yhteyden. Todellinen yhteys syntyy Pyhän Hengen työnä.

SLEY: toiminnanjohtaja Seppo Suokunnas
Kristittyjen yhteys on Herramme Jeesuksen tahtoma asia. Se on myös kipeä ja vaikea asia, koska todellinen yhteys ei voi siirtää syrjään Jumalan sanan äärellä käytävää painia totuuden kanssa. Aito yhteyden mieli hyväksyy opilliset erot, se ei tee niitä tyhjäksi vaan kutsuu entistä syvempään Raamatun ja tunnustusten tutkimiseen ja rukoukseen,  jotta päästäisiin lähemmäksi toisiamme. Yhteys merkitsee myös kunnioitusta ja rakkautta eri ryhmiä ja ihmisiä kohtaan. Kenenkään ei tule toimia ohi vakaumuksensa ja uskonkäsityksensä. Mutta kristityillä ei myöskään ole varaa olla kylmiä toisiaan kohtaan. Siksi jokainen Kristuksen seuraaja iloitkoon toisesta Herran seuraajasta.

Suur-Helsingin seurakunta: pastori Peter Hackzell
Uskon, että Jeesus-marssi on jotakin, mitä itse Herra Jeesus on aikaansaanut. Rakkaus Jeesusta, toisiamme ja maailmaa kohtaan on saanut meidät liikkeelle.  Tuntuu siltä, että Jeesus on tekemässä meidän päivinämme ihan konkreettisesti  sen mistä Paavali puhui Efesolaiskirjeen toisessa luvussa. Jeesuksen sovitustyön tarkoitus on myös rikkoa ne muurit, jotka ovat ihmisten välissä.

Ev.lut.kirkko: evankelista Kalevi Lehtinen
Olin mukana Tampereen Jeesus-marssilla vuonna 1998, jossa kuulin ensimmäisen kerran Lasse Heikkilän sävellyksen Laulu Suomelle. Se kosketti minua syvästi. ”Nouse salkoon lippu valkoinen, piirrä pilviin risti sininen..” Siinä on meidän toivomme, tulla yhdessä Jeesus-lipun alle. Jeesus – marssissa on tilaa jokaiselle. Siinä saamme tulla yhteen eri kirkkokunnista ja ikäluokista. Voimme yhdessä iloita ja riemuita Kristuksessa ja julistaa Hänen herrauttaan. Jeesus-päivä ei ole maaliviiva, johon juostaan, vaan starttiviiva, josta mennään eteenpäin.

Lestadiolainen Uusheräys ry: toiminnanjohtaja Martti Peräaho
Jeesus toivoi, että hänen seuraajansa yhtä olisivat. Tämän vuoksi Suomen ja koko maailman kristittyjen tulisi pyrkiä toimimaan yhdessä. Eri kirkkokunnat ja herätysliikkeet ovat vain eri koteja suuressa kristittyjen maailmankylässä. Jeesus-marssi ja Jeesus-päivä ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten eri kotien lapset voivat toimia yhdessä, palvella, rukoilla ja ylistää yhteistä Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä.

Tuomasyhteisö: pastorit Arto Antturi & Olli Valtonen
Yksi tapa kuvata Tuomasmessua on nähdä se pyhiinvaelluksena. Messu alkaa prosessiolla eli juhlakulkueella kirkon ovelta kohti alttaria. Me tulemme maailmasta ja kuljemme kohti Jumalan valtakuntaa. Tuomasmessulaisille osallistuminen Jeesus-marssiin on luontevaa. Omalla esimerkillämme haluamme kutsua kaikkia Suomen kristittyjä yhteiselle matkalle kohti Jumalan valtakuntaa.

Tampereen ekumeenisen työryhmän sihteeri: pastori Matti Repo
Jeesus-päivä julistaa toivoa Kristuksessa muistuttamalla, että olemme tulleet halki historian tänne asti luottaen Jumalaan. Usko häneen antaa toivon uudelle vuosituhannelle. Jumala ei ole kääntänyt selkäänsä, vaan katselee meitä edelleen isällisin silmin. Toiseksi Jeesus-päivä rohkaisee seurakuntalaisia antamaan uskonsa näkyä. Se tukee kristittyjä heidän todistajan tehtävässään. Kolmanneksi se antaa eri kirkoille mahdollisuuden rakentaa keskinäistä yhteyttä ja kokea kuuluvansa erilaisina jäseninä Kristuksen ruumiiseen.